|
Tanım |
: Berrak açık sarı yağımsı sıvı.
|
||
|
Kimyasal adı |
: Salisilik asit metil esteri.
|
||
|
Spesifikasyonlar |
:
|
||
|
Mol ağırlığı |
: 152,15 g/mol |
Saflık |
: % 99 |
|
Refraktif indeks, 20 oC |
: 1,535 |
Spesifik gravite,25/25 |
: 1,181 |
Özellikler ve kullanım alanları: Suda az çözünür; eter ve glasiyal asetik asitte çözünür. Metil salisilat; gıdalar, şekerlemeler, meşrubatlar ve ilaçları tatlandırmada kullanılır. Manolya gibi bir parfümeri olarak, meadowsweet, roor beer olarak kullanılır. Kozmetiklerde bir koku verici, parfüm ve UV absorplayıcı olarak kullanılır. Başlıca olarak; deflojistikasyon ve analjezya için olan ilaçlarda; bel ağrısı, romatizma ve siyatik ağrılarının tedavisi için olan merhemlerde kullanılır. Havaya maruz kaldığında koyu renge dönebilir.
ETİKETLER: Metil salisilat nedir,Metil salisilat msds,ilaç sanayi,eczacılık,eczacı,ilaç formülleri,ilaç terkibi,Metil salisilat nerelerde kullanılır,kozmetik,esans,parfüm,Metil salisilat neden kullanılır,Metil salisilat kullanım yerleri.






















